Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Bijeenkomst zondag 19 mei 2019

Kalm an en rap een beetje

Tottenham scoort in de laatste seconden. Het wordt stil. Iedereen kijkt verward naar het…

Lees verder...

Projecten

Stroom heeft niet de ambitie een instituut te worden en wil juist bijdragen aan dynamische gemeenschappen, verspreid over de stad. We zijn actief betrokken bij de ontwikkeling van de volgende initiatieven:

 

StroomWest

StroomWest begeeft zich op het ‘niemandsland tussen kunst en kerk’. De afgelopen jaren leidde dit tot tweewekelijkse theateravonden in Amsterdam West, waar christenen, agnosten en atheïsten samenwerkten rond de thema’s van het christelijk geloof volgens de regels van de kunst. De performances en beelden die daar gemaakt warden, vonden ook hun weg naar kunstevenementen als de Nuit Blanche. Ook werd kunstroute Lijdensweg West georganiseerd.

 

Intussen is per september 2013 vanuit het netwerk van StroomWest ook een zondagochtendviering gestart; de PopUpKerk - een eenvoudige 'kerkdienst' die een Bring Your Own Brunch mixt met de oude christelijke liefdesmaaltijd in de Jan Eef PopUpKantoren aan het Mercatorplein. StroomWest kent daarmee drie kernonderdelen: professionele kunstprojecten, experimentele theateravonden en de zondagochtendviering. Inhoudelijk zijn ze verbonden, maar los van elkaar verkrijgbaar.

 

StroomWest als geheel wordt geleid door Rikko Voorberg, theoloog en verhalenverteller. Het is een dochterproject van Stroom Amsterdam en verbonden aan de Oosterparkkerk.

 

Voor meer informatie;

stroomwest.nl
popupkerk.nl
info@stroomwest.nl

 

Kleiklooster

Het kleiklooster wil een gastvrije en spirituele plek zijn middenin de Bijlmer. Het klooster biedt opvang, activiteiten in de buurt, een kapel voor stilte en gebed en een buurtkamer ‘zonder openingstijden’. Op deze manier is het klooster wat je van een klooster mag verwachten: een inspirerende spil zijn van een diaconale gemeenschap: christenen die met handen en voeten Jezus navolgen.

 

Dit klooster is er nog niet. We zijn druk bezig om het te werkelijkheid te laten worden. We kopen op een galerij in de klassieke Bijlmerflat Kleiburg een aantal woningen plus een ‘extra’ woning. In deze kernwoning bieden we tijdelijke onderdak aan mensen die dat nodig hebben. In de kernwoning komen ook een kapel en een buurtkamer.

 

Het Kleiklooster is ontstaan vanuit een tafelkring van Stroom in Zuidoost en wordt gesteund door de Oosterparkkerk en Stroom. Johannes van den Akker is aangesteld om het Kleiklooster van de grond te krijgen.

 

Voor meer informatie:

www.kleiklooster.nl
johannes@kleiklooster.nl
@kleiklooster
www.facebook.com/kleiklooster

 

Project Zuid Azië 2016/2017

 

Wereldwijd leven er 45 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in slavernij. Slavernij is een 3-jarig meisje dat wordt gedwongen in een steenfabriek te werken. Slavernij is een 14-jarig meisje dat wordt gevangen gehouden in een bordeel en dagelijks meerdere keren tegen betaling wordt verkracht. Slavernij is een man die met zijn gezin wordt vastgehouden in een rijstfabriek en 20 uur per dag moet werken. Er zijn nu meer slaven dan ooit in de wereldgeschiedenis. Lizette Vosman is geraakt door deze verhalen en gaat er iets aan doen! In oktober vertrekt ze voor een jaar naar New Delhi in India om als legal fellow te werken voor de grootste anti-slavernij organisatie ter wereld: International Justice Mission. Lizette zal daar onder andere lokale advocaten ondersteunen in hun werk om slavenhandelaren te berechten, documenten ontwikkelen over de beste aanpak van daders van slavernij en presentaties en juridische trainingen voor lokale partners maken. Lizette ontvangt komend jaar geen salaris en moet al haar onkosten zelf betalen, waaronder haar appartement, levensonderhoud, tickets, visa, verzekeringen etc. Haar eigen spaarpot is niet toereikend dus zou jij willen meehelpen?

Je kunt eenmalig of maandelijks een willekeurig bedrag storten op de rekening van Stroom Amsterdam:

IBAN: NL 49 INGB 0009 6946 76
BIC / Swift code: INGBNL2A

Vermeld in het vakje ‘mededelingen’ de volgende tekst: ‘Project Zuid Azie 2016/2017’.

Lizette is sinds 2007 actief betrokken bij Stroom en laat daarom de fondsenwerving via Stroom lopen.

Wil je meer weten, kijk dan op haar website: www.lizettevosman.com 

© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login