Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Samenkomst 20 mei

Pinksteren
 

Pinksteren is een beetje een apart feest, maar ten diepste heeft het te maken met geestdrift en enthousiasme. Zondag gaan we daarom proberen om de Geest wat ruimte te geven om te zien wat dat betekent voor de stad. 

Welkom bij een inspirerende samenkomst met hedendaagse profeten, steengoede muziek van Rogier en Laura Pelgrim ( http://rogierpelgrim.nl/ ) en echte vlammetjes.

11 uur, Willemsstraat 39, Amsterdam

Samenkomst 13 mei: de proef op de som

Het meest bizarre verhaal over Abraham is wanneer God hem opdraagt om zijn zoon Izaäk, waar hij zo lang op heeft moeten wachter, te offeren. Dit is de ultimatieve proef, en ook de meest wrede, die Abraham moet doorstaan. Gelukkig loopt het allemaal goed af, maar waarom zou God zoiets van Abraham vragen? En waarom zou Abraham ook echt gehoor geven aan Gods opdracht? Een preek over een geloof vol hindernissen en diepe dalen.

Deel 5 uit de serie Abraham: geloofsheld of geloofssukkel?

Genesis 22

Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

Samenkomst 6 mei - Sodom en Gomorra

Deel 4 uit de serie Abraham: geloofsheld of geloofssukkel?


De neef van Abraham, Lot, belandt in Sodom en daar gebeuren zoveel bijzondere dingen dat je hoofd ervan op hol slaat. Een poging tot groepsverkrachting, verwoestte steden, en Abraham die het met God op een akkoordje gooit. Soms wil je wel geloven, maar sommige verhalen staan zover bij ons vandaan dat ze totaal onbegrijpelijk zijn. Wat is de moraal van dit verhaal? Een preek over het slechte in de ander, het slechte in jezelf, en de reinigende kracht van veroordeling.


Genesis 19


Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

Samenkomt 22 april: Bergen verzetten

Serie Abraham: geloofsheld of geloofssukkel (deel 3)


Op hoogbejaarde leeftijd krijgt Abraham drie gasten op bezoek die voorspellen dat hij met Sara nog een kind zal krijgen. ‘Ja, ja’ zie je hem denken. En Sara staat te gniffelen in de coulissen. Toch wordt uiteindelijk hun zoon Izaäk geboren. Een wonder? Het leek in ieder geval onmogelijk. En zo is dit verhaal een voorbeeld van de vele onmogelijkheden in de bijbel die toch mogelijk blijken. Een preek over geloof dat veel verder gaat dan je zelf voor mogelijk houdt – maar misschien niet op de manier zoals je altijd dacht.


Welkom, 11 uur, Willemsstraat 39
 

Samenkomst 15 april - Eigen schuld dikke bult?

Samenkomst 15 april - Eigen schuld dikke bult?

Deel 2 uit de serie Abraham: geloofsheld of geloofssukkel?

 

Abraham zou de stamvader van een groot volk worden: dat was de belofte die hij van God had gekregen. Het enige probleempje was dat Abraham geen kinderen had. Hij besloot God daarom een handje te helpen en verwekte een zoon bij zijn slavin. Eind goed al goed, zou je denken, of kunnen we in al onze betweterigheid God soms ook voor de voeten lopen? Een preek over geloven, twijfelen en eigen initiatief dat soms desastreus kan eindigen.

 

Bijbeltekst: Genesis 16

 

Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

Bijeenkomsten Stroom Amsterdam | Stille week en Pasen

Pasen doopfeest!
De opstanding van Jezus is de apotheose van het Paasverhaal. Natuurlijk is dat opstaan uit de dood volslagen onbegrijpelijk, maar die gebeurtenis had wel degelijk een groot effect: het nieuwe leven van Jezus gaf ook aan anderen de mogelijkheid tot nieuw leven. Dus misschien is de belangrijkste vraag van het Paasfeest wel: op welke manier ga jij opstaan? Hoe kun je het oude leven achter je laten om door het Paasverhaal iets nieuws te beginnen?

De betekenis van de opstanding en nieuw leven hebben we in de christelijke traditie bewaard in het symbool van de doop. En Pasen wordt dit jaar een groot doopfeest! Van de vele nieuwe Stromers die in de afgelopen maanden geboren zijn, gaan we Sam, Lou en Vere dopen en Elon opdragen. Verder laat ook Ramon zich dopen. We hopen dat jullie er allemaal bij zijn want dit feest moet je meemaken!

Let op: bijeenkomst Paaszondag op een andere locatie
Omdat we verwachten dat het met alle bezoekers en gasten in de Willemsstraat wat krap zou kunnen worden, vindt de samenkomst plaats op de zolder van de Protestantse Diaconie: ingang aan de Nieuwe Keizersgracht 1a. De tijd blijft hetzelfde: 11.00 uur. Voor  na de samenkomst mag je allemaal wat lekkers meenemen voor de bring-your-own-Paas-doop-party, bijvoorbeeld chocolade eitjes, paasbrood of je eigen te gekke taart.

Vespers in de Oosterparkkerk
In de week voor Pasen wordt er van dinsdag tot en met vrijdag een avondgebed of vesper georganiseerd in de Oosterparkkerk (adres: Oosterpark 4) – de kerk waaruit Stroom ruim tien jaar geleden is ontstaan. Bij het avondgebed ligt de nadruk op gebed, stilte en tot rust komen. In een meditatieve sfeer wordt er stilgestaan bij het lijden en sterven van Jezus. Iedereen is van harte uitgenodigd om op één of meerdere avonden deze vespers te bezoeken. Begin telkens om 21.00 uur.

Welkom!
 

Stroom Academy 25 maart over digitale detox met filosoof Hans Schnitzler

Stroom Academy 25 maart over digitale detox met filosoof Hans Schnitzler

Stroom Academy 25 maart, aanstaande zondag 
Worstelingen van de homo digitalis
Hans Schnitzler over de weldaden en ongemakken van digitaal detoxen

Wat gebeurt er als je offline gaat in een wereld die altijd online is? Als je je telefoon opzijlegt, wat komt er dan voor in de plaats? Heb je nog vrienden? Besta je überhaupt nog? Filosoof Hans Schnitzler ging voor zijn boek Kleine filosofie van de digitale onthouding in gesprek met millennials die een digitale detox hebben ondergaan. Hun ervaringen schetsen een even herkenbaar als onthutsend beeld van de worstelingen van de smartphone-mens. We zijn voortdurend bereikbaar en verbonden, maar welke prijs betalen we daar eigenlijk voor?

Gratis event!
Zondag 25 maart
Aanvang: 11.00 uur
Adres: Willemsstraat 39 Amsterdam

***
Over Stroom Academy:
Stroom Academy wil aanscherpen, biedt inzicht en verkent ideeën. Is dol op oude denkers en nieuwe helden. Houdt een spiegel voor, confronteert en kleurt buiten de lijntjes. Stroom Academy kijkt voorbij de eigen kerkmuren en schuwt geen heilige huisjes of ongemakkelijke waarheden. Is nieuwsgierig en gaat graag het gesprek aan om te leren van de ander. Stroom Academy komt voort uit een jonge Amsterdamse kerk: Stroom (www.stroomamsterdam.nl).

Pagina 1 van 41. 123
Laatste Pagina.


© 2009 - 2017 Stroom Amsterdam | Login