Sorry, geen samenkomst deze zondag vanwege StroomWeekend (17 sept)

Sorry, geen samenkomst deze zondag vanwege StroomWeekend (17 sept)

Helaas, deze zondag (17 sept) geen samenkomst. Stroom heeft namelijk haar jaarlijkse StroomWeekend, deze keer in Drenthe.
Maar volgende week (24 sept) moet je écht komen!!! 'Zit God in mijn drugs?' is dan de vraag in de nieuwste aflevering van Stroom Academy. Dope toch?!

Zondag 10 september

Voorbij de verlegenheid: wat kan ik in vredesnaam met de bijbel?

Wat is dat toch met de bijbel? Het is al lang geleden dat het ‘woord van God’ van een heilig voetstuk is afgevallen en voor velen is het een anachronistisch boek waar een hoop dingen in staan die niet kloppen of niet waar kunnen zijn. Toch blijven we ons als gelovigen met de bijbel bezighouden. Als het zo uitkomt citeren we er zelfs uit! Is dat de macht der gewoonte, of vinden we in de bijbel werkelijk iets heiligs? Een kritische preek over het ‘boek der boeken’ en de mogelijkheid om tussen de regels in iets van God te ontdekken.

Welkom! 11 uur Willemsstraat 36

Zondag 3 september - Inzegeningsdienst Edwin de Jong

Zondag 3 september - Inzegeningsdienst Edwin de Jong

Aansluitend aan de samenkomst lunchen we met elkaar. Neem allemaal iets lekkers mee. 

 

Follow the leader? Christelijk leiderschap voor eigenwijze mensen

 

Anno 2017 is het thema leiderschap een ingewikkeld verhaal geworden. Als onafhankelijke en eigenwijze mensen, met een lichtelijke afkeer van autoriteit, weten we het al snel beter dan de leider. Of toch niet? Verrassend genoeg heeft de bijbel over hedendaags leiderschap een heleboel te zeggen. Het gaat over inspiratie, gemeenschapszin, zelfstandigheid. En ja, ook over (slik) volgzaamheid.

 

Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

 

Zondag 23 juli 2017

Het leven is mooier als je kiest
Stap 4: Maak een keuze!


Als je ergens voor gaat, dan wil je ook zeker weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Maar als je duizend opties hebt om uit te kiezen, dan is die juiste keuze geen sinecure. Stress is voorgeprogrammeerd! Aan de andere kant, als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, dan kan dat ook heel bevrijdend werken. Jezus presenteert zich in het verhaal van het evangelie als de juiste keuze op geloofsgebied. Is dat stress of juist bevrijdend? Daar valt veel over te zeggen, maar de bottomline is: de keuze is aan jou!


Welkom!
11u, Willemsstraat 39

Zondag 16 juli: Het leven is mooier als je kiest - stap 3

Het leven is mooier als je kiest. Stap 3: Durf jezelf te beperken

Johannes 14:1-20
Alle wegen leiden naar Rome, zeggen we weleens, maar leiden ook alle wegen naar de hemel/God/het geestelijke? Jezus lijkt zichzelf in het Johannes-evangelie als een exclusieve optie naar voren te schuiven: hij is dé weg en dé waarheid. Wat daarin doorklinkt, is dat het maken van een (geloofs)keuze altijd leidt tot een zekere beperking: je kunt immers niet ergens voor kiezen en tegelijkertijd alle opties open houden. Sterker nog, misschien is het wel eens nodig om jezelf heel bewust te beperken! Vandaag gaan we op zoek naar enkele kaders van Jezus die het leven en het geloof mooier maken door het te beperken.
 

Welkom! Zondag 11u, Willemsstraat 39

Samenkomst 9 juli. Het leven is mooier als je kiest - stap 2

Zondag 9 juli 2017

Spreker: Gerko Tempelman

Het leven is mooier als je kiest - stap 2: ga het avontuur aan

Johannes 8:37-47

 

Ieder mens moet af en toe keuzes maken die het leven op z’n kop zetten. Studie, ander werk, relaties, kinderen. Het liefst maak je geen fouten bij zo’n keuze. En tegelijk is het zo ingrijpend, dat je van tevoren niet kunt inschatten hoe iets uitpakt. Hoe kun je dan ooit een weloverwogen beslissing maken?

 

Misschien geldt hetzelfde wel voor geloven in God. Je ziet het pas als je het doorhebt. Dat zegt Jezus continu, volgens zijn biograaf Johannes. Dat lijkt een flauwe truc, maar zo werken de meeste levenskeuzes nou eenmaal. En als dat zo is, heb je bij belangrijke keuzes niet alleen goede redenen nodig, maar vooral iets anders: lef. En een beetje zin in avontuur.


Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

Samenkomst 2 juli - Het leven is mooier als je kiest - stap 1: hervind de hoop

Zondag 2 juli 2017

Spreker Gerko Tempelman

 

Het leven is mooier als je kiest - stap 1: hervind de hoop

 

We hebben het goed in Nederland. Natuurlijk, er is armoede en er zijn problemen. Maar Nederland, met z’n kenniseconomie behoort tot de rijkste landen ter wereld. Tot zover duidelijk. Ons probleem is dat we niet meer weten wat ‘beter’ is. We hebben geen visie, geen perspectief, geen hoop. Dat is althans wat oprichter van De Correspondent Rob Wijnberg zegt (en velen met hem).

 

‘Goed’ zonder ‘beter’ is leeg, zegt Rob Wijnberg. Een psalmschrijver van duizenden jaren geleden zegt het ook. Net als Jezus’ biograaf Johannes. Je hebt meer nodig. Maar wat? Iets dat verder gaat dan feiten en kennis. Post-fact, post-truth. Het heeft te maken met iets dat we verleerd zijn: hoop. Beter leren kiezen begint met hoop.

 

Welkom! 11 uur Willemsstraat 39

Pagina 1 van 38. 123
Laatste Pagina.


© 2009 - 2017 Stroom Amsterdam | Login