Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Samenkomst 22 juli. Seizoensafsluiting met BBQ in Westerpark


Samenkomst 22 juli - Deel 4 uit de serie 'ik geloof het allemaal wel'


Wat doe je met het geloof als je de klassieke dogma’s niet (meer) wilt of kunt geloven? Om alles dan maar op te geven is voor veel mensen toch wat teveel ‘het kind met het badwater’-achtig. Maar wat blijft er dan nog over? Als afsluiting van de serie ‘Ik geloof het allemaal wel’ gaat het om de verhalen van bekende en onbekende mensen die hun eigen geloof misschien wat twijfelend beschrijven maar er toch niet voor terugdeinzen om dat wankele geloof levensbepalend te laten zijn. Omdat rituelen daarin een belangrijke rol kunnen spelen, vieren we zondag het avondmaal: één van die ‘grote gebaren’ uit de christelijk traditie waarin je betekenis kunt vinden zonder dat je precies hoeft te benoemen wat je nu precies gelooft.

Ter afsluiting van het seizoen willen we zondag na de samenkomst, om 13:00u, gaan BBQ'en in het Westerpark. Supergezellig als iedereen daarbij aanwezig is! Neem dus je picknick-kleedje, bord en bestek en wat te eten mee en ren na de samenkomst richting Westerpark (specifieke locatie volgt in de nieuwsbrief). Op de Stroom facebookpagina is een poll waarop je kunt aangeven wat je te eten meeneemt. 


Welkom! 11 uur, Willemsstraat 39
 

Zondag 15 juli ANDERE LOCATIE - Nieuwe Herengracht 18

Samenkomst 15 juli - Deel 2 uit de serie 'ik geloof het allemaal wel'

Wat geloof je (nog) over de Heilige Geest?

Vanuit de traditie spreekt de kerk over God als Vader, Zoon en Heilige Geest. Nu is het soms al lastig om die eerste twee te beschrijven, maar van de Heilige Geest hebben we al helemaal geen kaas gegeten. Voor sommigen is de Geest verantwoordelijk voor al het spektakel in het geloof:  wonderen, genezingen, en soms bizarre visioenen. Voor anderen is de Geest meer de rustige en in principe ook onbeschrijfelijke aanwezigheid van het goddelijke. Maar wat kunnen we er nu nog mee? We gaan op
zoek naar een Geest die niet wars is van het profane en toch ook heilige trekjes heeft.

Welkom! 11 uur, Nieuwe Herengracht 18

ANDERE LOCATIE 8 Juli:  Nieuwe Herengracht 18

Samenkomst 8 juli

Deel 2 uit de serie 'ik geloof het allemaal wel':

Wat geloof je (nog) over Jezus?

Markus 1:21-38

 

Vraag christenen naar hun beeld van Jezus en je krijgt heel verschillende antwoorden. De Jezus van de kerk is de zoon van God en de redder van de mensheid die aan het kruis stierf voor de vergeving van onze zonden. De Jezus van de geschiedenis was een charismatische man die de mensen met zijn wijze verhalen weer hoop gaf. Maar tussen die twee beelden van Jezus zit nogal een verschil. Wil de ware Jezus opstaan? Want ondanks de stoflagen van de traditie en overbekende bijbelverhalen blijft Jezus toch het belangrijkste vertrekpunt voor de christelijke kerk. We gaan op zoek naar de Jezus die centraal staat in het geloof en mensen vandaag nog steeds in beweging krijgt.

 

Welkom! 11 uur, Nieuwe Herengracht 18

Samenkomst 1 juli

Zondag is de eerste samenkomst van de serie 'Ik geloof het allemaal wel.'

Wat je loof je (nog) over God?

‘Ik geloof in God, de almachtige Vader, Schepper van hemel en aarde.’ Zo begint het apostolische geloofsbelijdenis dat door christenen over de hele wereld wordt aangehaald. Maar geloven we dat nog wel? Natuurlijk is God geen oude man met een lange baard die vanuit de hemel op ons neerkijkt, zoals je vroeger misschien wel eens dacht, maar wie of wat is God dan wel? Op die vraag blijft het meestal even stil. Tijd voor een nieuwe benadering, dus: niet alleen maar zeggen wat God niet is, maar proberen te verwoorden wat God wel is. We gaan op zoek naar woorden voor God die concrete beelden oproepen en tegelijkertijd ruimte geven aan het mysterieuze.

Welkom! 11 uur. Willemsstraag 39 

Samenkomst 17 juni 2018

Thuis – waar ben je werkelijk mens?

 

In de 21e eeuw zijn we allemaal wereldburgers geworden. En laten we dan ook nog eens in één van de meest internationale steden ter wereld wonen! We leven en denken internationaal, maar: waar ben je thuis? Is er nog ergens een plek waar je hóórt te zijn? ‘Waar het gevoel van thuis-zijn vroeger verbonden was aan de concrete plek waar we vandaan kwamen, is dat gevoel vandaag de dag eerder verbonden aan een imaginaire plek, een plek waar we naartoe willen’ (Daniel Schreiber, Thuis). Jezus vertelt een verhaal over iemand die óók ergens naartoe wilde, namelijk naar huis. Waar wil jij naartoe? Over een verlangen naar thuis – om werkelijk mens te worden.

 

Welkom! 11 uur. Willemsstraat 39. 

Samenkomst 10 juni: Is geluk het hoogste doel in dit leven?

Verlangen
Deel 2: Geluk – het hoogste doel in dit leven?


Geluk, tja, wie wil er nu niet gelukkig zijn? Elke jaarwisseling wensen we elkaar weer een ‘gelukkig nieuwjaar’ en dan maar hopen dat het deze keer wel lukt. Soms proberen we zo krampachtig gelukkig te zijn dat het lijkt alsof het ‘Gij zult gelukkig zijn’ als elfde gebod aan de bijbel is toegevoegd. Maar geluk is niet altijd zo eenvoudig te vinden. En al helemaal niet op de manier die op het eerste gezicht zo voor de hand ligt. Daarom moeten we misschien wel wat nieuws proberen. En laat Jezus in de Bergrede nu al onze ideeën over geluk op z’n kop zetten! Over een verlangen naar geluk – maar dan op een wat tegendraadse manier.


Welkom!


11u, Willemssstraat 39
 

Bijeenkomst zondag 3 juni

Vrijheid 
Deel 1: Maakt geld echt alles beter?


Echte vrijheid, zo zeggen we weleens, is onafhankelijkheid: de mogelijkheid om te doen en laten wat je wilt – reizen, shoppen, eten, sporten, therapie, you name it. Die vrijheid kan erg aangenaam zijn, maar kost ook een hoop geld. Want zonder geld kun je wel een hoop willen, maar loop je al heel snel tegen allerlei praktische grenzen aan. 
Is geld dan de ultieme vorm van vrijheid? En ben je zonder geld dus gewoon een onvrije stakker die gedoemd is tot een miserabel leven? Verrassend genoeg heeft de bijbel heel veel over geld te zeggen en ook Jezus had het er geregeld over. Daarbij komt hij tot verrassende inzichten. Over een verlangen naar echte vrijheid – met en zonder geld.

Welkom! 11u, Willemssstraat 39
 

Pagina 1 van 42. 123
Laatste Pagina.


© 2009 - 2017 Stroom Amsterdam | Login