Zondag 5 februari 2017 - ‘De spanning van samen’

1 Korinthe 13:13 “Al sprak ik alle talen van mensen en die van mensen - had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal.”

Welkom, 11 uur, Willemsstraat 33

Zondag 15 januari 2016

De boodschap van Jezus

Marcus 1:14-15

Serie: De zin van geloven - hedendaagse grote verhalen en Jezus

Vorige week liet Reinier Sonneveld drie sprookjes zien die niet werken. Deze keer een andere optie: de boodschap van Jezus. Wat claimde hij over zichzelf? Wat heeft hij daarvan waargemaakt? Wat is 'de' boodschap van het christendom? Wees gerust: het wordt geen standaard-praatje en Reiniers verhaal zal je verrassen. 

 

Welkom, 11 uur, Willemsstraat 33. 

Zondag 18 december

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent)

‘Tot in de uithoeken van de wereld.’ Over globalisering en redding

Jesaja 49:1-6

(serie: Is de wereld nog te redden? Dictators, populisten en de christelijke hoop, deel 3)

 

Weet je wat wereldwijd jarenlang de meest bekende naam was? Niet Jezus, ook niet Mohammed. Nee, Coco-Cola. Tot in de verste uithoeken van de wereld kennen mensen het merk. Voor grote merken geldt: alleen als je een wereldwijde afzetmarkt hebt tel je echt mee. Dit heeft alles te maken met de globalisering (sommigen zeggen liever mondialisering). Daar is ook veel kritiek op. Lokale gebruiken staan onder druk. Kleine talen en volken verdwijnen. Is mondialisering niet een vorm van westers imperialisme? Komende zondag denken we na over mondialisering. En we kijken in het bijzonder naar een religie die van het begin af aan mondiale pretenties had: het jodendom. En in lijn daarmee naar de religie die deze claim overnam: het christendom. Zijn de mondiale pretenties van het christelijk geloof ook niet gewoon een vorm van westers imperialisme?

Zondag 11 december


'Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie
Deel 2 uit de serie: 'Is de wereld nog te redden? Dictators, populisten en de christelijke hoop

"Bestuurders van de eeuwenoude Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena hebben vandaag in Frankfurt overleg gevoerd met de toezichthouder, de Europese Centrale Bank. Dat hebben bronnen rond de bank gezegd tegen de NOS. Mogelijk wordt morgen al duidelijk of de bank met staatssteun overeind zal worden gehouden. In principe is dat tegen nieuwe Europese afspraken. De belastingbetaler zou niet langer mogen opdraaien voor de problemen bij de banken, is het idee. Maar de situatie is veranderd nu het oorspronkelijke reddingsplan om de bank te verstevigen dreigt te mislukken." - NOS.nl, 7 december 2016


Weer is er een nieuw 'reddingsplan'. Weer moet er een bank 'overeind gehouden worden'. Waarom moet er gered en overeind gehouden worden? Omdat velen denken dat we allemaal vallen als de banken vallen. Komende zondag denken we bij Stroom na over reddingsplannen en omvallende banken en of er vanuit het christelijke denken nog alternatieven aan te reiken zijn. In de bijbel wordt gesproken van 'Gods reddingsplan'. Kan dat plan ons en deze wereld werkelijk helpen?
Welkom, 11 uur, Willemsstraat 33

En verder: de Stroom Nieuwkomerscursus
Aansluitend op de samenkomst (voor lunch wordt gezorgd!) is er weer de Stroom Nieuwkomerscursus. Een cursus van één middagje over onze missie, over de geschiedenis van Stroom, over hoe we georganiseerd zijn en over ‘jij en Stroom’. 
Wil je komen? Stuur een mail aan jeroen@stroomamsterdam.nl en je bent aangemeld.
 

Zondag 4 december 2016: 2e zondag van advent

‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Als er één ding waar lijkt voor alle politici dan is het wel dat ze ons uiteindelijk teleurstellen. Ze breken hun beloftes, altijd, overal. Worden we bedrogen? Kunnen we onze leiders wel vertrouwen, juist in deze spannende tijden? Komende zondag denken we bij Stroom na over de onzekere tijden waarin wij leven en van wie we de oplossingen moeten verwachten. 

In de samenkomst wordt ook Evan gedoopt, zoon van Jan-Ubbo en Aukje.

Welkom, 11 uur, Willemsstraat 33
 

Serie in december (advent)

Serie in december (advent)
Is de wereld nog te redden? 
Dictatuur, populisme en de christelijke hoop 

“2016 was een uitstekend jaar voor Poetin”, kopte het NRC onlangs. En niet alleen voor Poetin. 2016 leek het jaar van de dictators en populisten. Ze varen wel bij een wereld op drift. Veel van wat voor ons veilig en vertrouwd voelt, wordt bedreigt. Hoe reageren wij daarop? Worden we ook bang en onzeker, of juist cynisch en afstandelijk? Gaan we op zoek naar iemand die ons kan redden, een politicus misschien? Of moeten we de boel zelf zien te redden? De komende weken gaan we te rade bij een oude profeet uit Israël die ook in turbulente tijden leefde. Hij kwam met een kritisch en verrassend antwoord. Het antwoord heeft iets met God te maken en biedt een verfrissende combinatie van humor, vertrouwen en daadkracht. 

Zondag 4 december 2016 (2e zondag van advent) 
‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Zondag 11 december 2016 (3e zondag van advent)
‘Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie 
Jesaja 46,1-13 

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent) 
’Tot in de uithoeken van de wereld’. Over globalisering en redding 
Jesaja 49,1-7 

Zaterdag 24 december 2016 (Kerstnacht) 
‘Heersers stoot hij van zijn troon’. Over de religieuze revolutie 
Lucas 1

Stroom Academy, zondag 27 november: Kun je shoppend de wereld redden?

Kun je shoppend de wereld redden?
Over de consument en het fairtradecomplex.

Kan de consument verantwoordelijk worden gehouden voor de problemen elders in de wereld? Die suggestie wordt tegenwoordig wel gewekt: de winkel lijkt soms wel een stemhokje waar je kunt stemmen met je euro’s. Door een Fairphone te kopen en Max Havelaar-koffie te drinken zouden we bijdragen aan een betere wereld. Maar helpt bewust shoppen ons naar een betere wereld? En is het eerlijk om deze druk voor duurzaamheid en eerlijke handel bij jou als consument te leggen?

Wouter Mensink heeft het boek Kun je een betere wereld kopen? (Uitgeverij Boom 2016) geschreven waarin hij kritisch kijkt naar de verantwoordelijkheid die bij de consument wordt gelegd voor een betere wereld. Hoe effectief is het eigenlijk echt om via consumptie een betere wereld na te streven? 

Wil je hier meer over weten? Kom dan luisteren naar Wouter Mensink (en discussieer mee!) bij Stroom Academy, aanstaande zondag 27 november om 11 uur.
Speciaal voor kinderen is er een hele leuke activiteit over het hergebruiken van afval!

Talk + Q&A door Wouter Mensink
Willemsstraat 39
Toegang gratis
11 - 12:30 uur
Iedereen welkom!

 

 

Pagina 1 van 35. 123
Laatste Pagina.


© 2009 - 2016 Stroom Amsterdam | Login