Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Samenkomst 13 januari - Ode aan de liefde

Man, man, man, wat waren we deze week verontwaardigt over die Nashville verklaring. Bij de vlaggencentrale in Dokkum hebben ze al laten weten dat de regenboogvariant hopeloos is uitverkocht. Die spontane solidariteit met homoseksuelen en transgenders is hartverwarmend. Maar naast de liefde ging het de afgelopen dagen ook vaak over oordeel. En boosheid. En als straks het stof weer is neergedwarreld kunnen we ons afvragen of we met deze discussie wel een steek zijn opgeschoten. Kortom, tijd voor een poging tot een stukje duiding na een roerige week. Luister en praat mee over een ode aan de liefde op zondag 13 januari.

Samenkomst 24 december - Het gevaar van Kerst

Het Gevaar van Kerst, deel 4

De belofte van Kerst

Afgezien van de kitsch en de lichtjes is de boodschap van Kerst behoorlijk ontregelend. Het ontmaskert ons leven en onze wereld want in het Kerstverhaal gaat het niet om groot maar om klein, niet om macht maar om liefde. Het verhaal van Jezus belooft verandering door een nieuw begin! Maar hoe zet het ons in beweging? Want als we dat verhaal vieren, dan hoort daar dus ook bij dat we iets van die belofte tot verandering proberen uit te dragen. Omdat we het ergens ook zelf geloven. Of zouden willen geloven. Alle irritatie en ontregeling rondom het Kerstverhaal kan ons dus helpen om opnieuw te beginnen. Omdat God opnieuw begint.

Voor de samenkomst (vanaf 18:00) is er een heus 'bring your own' kerstdiner. Voel je welkom en schuif aan! Wij horen graag via facebook en/of e-mail of en wat je meeneemt aan eten. 

Let op: de samenkomst is op een andere dag, tijd en locatie dan gewoonlijk. Een samenkomst op zondag 23 december komt te vervallen.

Samenkomst Zondag 9 December 2018

Samenkomst Zondag 9 December 2018

Adventserie: Het gevaar van Kerst

#2. De irritatie van Kerst; over de rol van Jezus in het Kerstverhaal

Kerst is best wel een braaf feest. Het gaat over liefde en vrede, gezelligheid, lichtjes in het donker. En geheel terloops hebben we van Jezus een hele brave Jezus gemaakt. Iemand die niemand kwaad doet. Een Jezus waar je geen bezwaar tegen kunt hebben. Maar wat zegt het echte verhaal? De Lofzang van Maria geeft ons al een hint dat de missie van Jezus wel eens heel verstorend zou kunnen zijn. Als we dat verhaal serieus nemen, gaat het heel irritant worden. Voor ons, dan. Kerst is best wel een braaf irritant feest.

Samenkomst 2 december: De leugen van Kerst

De leugen van Kerst – bevrijd van de schone schijn

Deel 1 uit de serie: Het gevaar van Kerst - De verstorende boodschap van het echte verhaal

 

Het Kerstfeest komt eraan. En dan kan het al snel weer gaan over belangrijke dilemma’s zoals “Wat is het vega alternatief voor kalkoen?” en “Moeten we je ouders echt uitnodigen op Eerste Kerstdag?” De Kerstdagen zijn groot, groter, grootst geworden - maar misschien bezwijken ze wel onder die last van traditie en stress. Deze zondag keren we daarom terug naar de verhalen waar het allemaal mee begon. Waar ging het nou eigenlijk over en wat betekent dat voor onze manier van Kerst vieren? Je zou het misschien niet verwachten, maar het echte verhaal heeft een verontrustende boodschap.

 

Welkom! Zondag 11 uur - Nieuwe Herengracht 18  

Samenkomst 18 november

Heilige onderbrekingen: Ritme en religie 

Hoe gaat het? 'Druk'. Oh, gelukkig. Moderne mensen hebben iets met tijd. Meestal hebben we er te weinig van. Maar we zijn liever te druk dan dat we de tijd moeten doden. Van lege tijd worden de meeste van ons maar ongemakkelijk.

Ik ben druk, dus ik besta - soms lijkt het alsof ons leven draait om haast. Maar worden we daar nou gelukkig van? Of is er een betere manier om met onze tijd om te gaan? Jeroen van der Zeeuw denkt van wel. Hij ging in de leer bij twee Griekse goden en bij die van de Bijbel.

Welkom! Zondag 11 uur - Nieuwe Herengracht 18

Seriebijeenkomst 11 november

Klootzakken met een missie - goed nieuws voor Amsterdam
Deel 5 uit de serie: Goed nieuws voor klootzakken - Over schuld en vergeving  

Amsterdam is een stad vol klootzakken. Het is, hoogstwaarschijnlijk de plek waar Jezus  heen zou gaan als hij vandaag zou rondlopen. Hoeren, oplichters en op-de-borstkloppers heb je hier legio. Wat zou Jezus te melden hebben?

Jezus-de-hipster zou preken over het klimaat, Jezus-de-foodie zou het hebben over gezondheid en Jezus-de-vrijwilliger zou onvermoeibaar daklozenkranten kopen. Nee, waarschijnlijk zou de echte Jezus iets anders doen: vergeven. Maar wat heb je daaraan? Wat heeft de stad daaraan?

Welkom!

Zondag 11 uur - Nieuwe Herengracht 18  

Samenkomst 4 november: Wat klootzakken nodig hebben - over ons onvermogen

Maarten van der Weijden is een nationale held sinds hij probeerde een Elfstedentocht te zwemmen. Maar waarom eigenlijk? Zelf zegt hij dit: ‘omdat ik me schuldig voel’. Wait, what? Schuldig ten opzichte van kankerpatiënten die hun ziekte, anders dan Maarten zelf, niet hebben overleefd. Daarom zwom hij zo ver. ‘Hopelijk wordt de schuld dan minder.’ Wow.

Een prachtig verhaal, maar de bijbel gooit roet in het eten. Een mens is nooit in staat om zich van z’n eigen schuld te ontdoen, stelt de bijbel. Wat wrang. Wat wreed. Maar wat als het waar is? Dat die vele zwemkilometers maximaal een klein beetje helpen? Is er dan nog goed nieuws?

 

Wat klootzakken nodig hebben - over ons onvermogen

Deel 4 uit de serie: Goed nieuws voor klootzakken - Over schuld en vergeving

 

Welkom! Zondag 11 uur - Nieuwe Herengracht 18

 

Pagina 3 van 46. 12345
Laatste Pagina.

Serie in december (advent)

Serie in december (advent)
Is de wereld nog te redden? 
Dictatuur, populisme en de christelijke hoop 

“2016 was een uitstekend jaar voor Poetin”, kopte het NRC onlangs. En niet alleen voor Poetin. 2016 leek het jaar van de dictators en populisten. Ze varen wel bij een wereld op drift. Veel van wat voor ons veilig en vertrouwd voelt, wordt bedreigt. Hoe reageren wij daarop? Worden we ook bang en onzeker, of juist cynisch en afstandelijk? Gaan we op zoek naar iemand die ons kan redden, een politicus misschien? Of moeten we de boel zelf zien te redden? De komende weken gaan we te rade bij een oude profeet uit Israël die ook in turbulente tijden leefde. Hij kwam met een kritisch en verrassend antwoord. Het antwoord heeft iets met God te maken en biedt een verfrissende combinatie van humor, vertrouwen en daadkracht. 

Zondag 4 december 2016 (2e zondag van advent) 
‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Zondag 11 december 2016 (3e zondag van advent)
‘Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie 
Jesaja 46,1-13 

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent) 
’Tot in de uithoeken van de wereld’. Over globalisering en redding 
Jesaja 49,1-7 

Zaterdag 24 december 2016 (Kerstnacht) 
‘Heersers stoot hij van zijn troon’. Over de religieuze revolutie 
Lucas 1


© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login