Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Hemel (tergend) reikend

Vierde zondag: Hemeltergendreikend

Let op! We beginnen zondag (wegens slecht weer) om 15.00 in de Rijmstraat 115 (ipv. het park). Neem 3 voorwerpen mee, een picknick kleedje en wat hapjes. Voor drinken wordt gezorgd.

Een gemeenschap van God

Zondag  17 juni
5. Een gemeenschap van God
Eerste brief aan Korinte 3: 16-23


Een kerk is natuurlijk ook maar een club mensen, dat is overduidelijk. Een club zwakke en dwaze mensen. Mensen die elkaar niet begrijpen en zelden waar kunnen maken wat ze pretenderen. En deze mensen zijn van God. In hen laat God zien hoe hij aanwezig wil zijn in deze wereld. Of, zoals sommigen van de eerste christenen durfden te schrijven: er is niets zo mooi op deze wereld als de kerk. Is het werkelijk mogelijk dat het allebei waar is? Hoe kan een christelijke gemeenschap meer van dat ‘goddelijke’ laten zien? Want dat menselijke, ja, dat weten we nu wel…
Deze samenkomst is onderdeel van de serie 'De christelijke gemeenschap: hoe het is... en hoe het zijn kan'.


Welkom, 11.00 uur, Kriterion.

Een gemeenschap zonder leiders

Zondag 10 juni
4. Een gemeenschap zonder leiders
Eerste brief aan Korinte 3: 1-15

Politiek Nederland is de laatste weken druk op zoek naar echte leiders. Moest het Samson worden of toch Plasterk, VHB of Monica Keizer, Tofik of Jolanda? En wat zijn eigenlijk de criteria voor een goede leider? Wat maakt iemand geschikt of ongeschikt? En voor een christelijke gemeenschap geldt: hoe ziet leiderschap in de kerk er eigenlijk uit? We kennen een paar voorbeelden van geloofwaardig leiderschap, te veel gevallen van destructief leiderschap. En heel vaak lijkt elke vorm van leiderschap afwezig. De vraag is hoe leiding geven binnen een christelijke gemeenschap er uit ziet. En of dat sowieso wel nodig is.

Welkom, 11 uur, Kriterion.

Een dwaze gemeenschap

Zondag 3 juni

Serie ‘de christelijke gemeenschap’, deel 3.
Eerste brief aan Korinte 2

Het christelijke geloof is maar een dwaas verhaal, zeggen vele critici. De redelijkheid leert ons namelijk anders. En ze hebben gelijk. Het christelijke verhaal is ook dwaas, daarvan waren de eerste christenen zich heel erg bewust. En Paulus, één van de eerste christelijke schrijvers, vindt ‘dwaasheid’ zelfs wezenlijk voor het geloof. Wijsheid en geloof gaan niet samen. En juist dat is de wijsheid van God…

Welkom, 11 uur, Kriterion

Vierde zondag: Het wilde westen

Vierde zondag: Het wilde westen

Een zwakke gemeenschap

Zondag 20 mei 2012

Een zwakke gemeenschap (De christelijke gemeenschap, deel 2)

1 Korinte 1: 17-31

"De voorschriften van de christenen zijn als volgt: ‘Laat niemand die opgeleid, niemand die wijs, niemand die weldenkend is, bij de kerk komen.’ Want deze eigenschappen worden door hen als iets slechts beschouwd. ‘Maar wie onwetend, dom, of ongeschoold, is, of een kind, laat die met vrijmoedigheid komen.’ Door zelf toe te geven dat déze mensen hun god waard zijn, laten ze zien dat ze enkel bereid en in staat zijn om de dwaze, de eerloze en de domme te overtuigen, en alleen slaven, vrouwen en kinderen." - De filosoof Celsus (2e eeuw na Christus)

Welkom, 11 uur, Kriterion

37 kunstwerken

Het grote christelijke verhaal in 37 kunstwerken - Samenkomst zondag 13 mei

Wij zijn mensen die ooit een paradijs uit gestuurd zijn, en vanaf die tijd zijn we mensen die altijd een heimwee in ons meedragen, en altijd gevoelig zullen zijn voor schoonheid, maar ook altijd weten dat er gebrokenheid is. Kunst is een van de manieren waarop we die heimwee vormgeven. We houden van kunst, omdat we zelf kunst zijn. Reinier Sonneveld neemt ons aanstaande zondag mee door een kleurrijke stoet van tientallen kunstwerken, aan de hand van het grote bijbelse verhaal van Genesis tot Openbaring.

Welkom, 11.00 uur, Kriterion

Pagina 44 van 46. Eerste pagina 4243444546

Serie in december (advent)

Serie in december (advent)
Is de wereld nog te redden? 
Dictatuur, populisme en de christelijke hoop 

“2016 was een uitstekend jaar voor Poetin”, kopte het NRC onlangs. En niet alleen voor Poetin. 2016 leek het jaar van de dictators en populisten. Ze varen wel bij een wereld op drift. Veel van wat voor ons veilig en vertrouwd voelt, wordt bedreigt. Hoe reageren wij daarop? Worden we ook bang en onzeker, of juist cynisch en afstandelijk? Gaan we op zoek naar iemand die ons kan redden, een politicus misschien? Of moeten we de boel zelf zien te redden? De komende weken gaan we te rade bij een oude profeet uit Israël die ook in turbulente tijden leefde. Hij kwam met een kritisch en verrassend antwoord. Het antwoord heeft iets met God te maken en biedt een verfrissende combinatie van humor, vertrouwen en daadkracht. 

Zondag 4 december 2016 (2e zondag van advent) 
‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Zondag 11 december 2016 (3e zondag van advent)
‘Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie 
Jesaja 46,1-13 

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent) 
’Tot in de uithoeken van de wereld’. Over globalisering en redding 
Jesaja 49,1-7 

Zaterdag 24 december 2016 (Kerstnacht) 
‘Heersers stoot hij van zijn troon’. Over de religieuze revolutie 
Lucas 1


© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login