Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Grote Stroom Zomer BBQ

Zondag 22 juli: Grote Stroom Zomer BBQ (geen samenkomst in Kriterion!)
15:00 uur, Vondelpark (tegenover café Vertigo)

Na een lang seizoen gaan we met Stroom vijf weken in de pauzestand. Maar we stoppen zeker niet met stille trom. Daarom nodigen we jullie uit voor de grote Stroom BBQ, in het vertrouwen dat het weer dit gaat toelaten. Neem een kleedje, een BBQ, kooltjes, vlees, salades en brood en eventuele partner en kinderen mee. Vier met Stroom het eind van een seizoen en het begin van de zomer.

Vierde zondag

Vierde zondag

Op 15 juli vieren we de vierde zondag. Welkom in Dwaze zaken, 11.00.

8 juli - Reinier Sonneveld

'De kerk stroomt leeg - in Nederland tenminste. Wereldwijd groeit de kerk jaarlijks met een paar procent, een van de spectaculairste groeiperiodes in de geschiedenis. De eerste twee eeuwen verdubbelde de kerk elke generatie. Wat kunnen we daarvan leren? Wat maakte de kerk toen vitaal? Reinier Sonneveld heeft grondig studie gedaan naar de kerk in de eerste eeuw n.Chr. en zal in met een soort tijdmachine meenemen naar Rome in het jaar 50. Hoe was het daar? Hoe voelde het om christen te zijn? En wat hebben wij daar aan?'

Welkom, 11 uur, Kriterion

Tevens de laatste bijeenkomst in Kriterion dit seizoen
15 juli Stroom in Dwaze Zaken
22 juli laatste zondag BBQ in het park

1 juli 2012 - Vreemde ogen dwingen

Het allerbelangrijkste dat een fotograaf, schilder of andersoortig kunstenaar leert is ‘kijken’. Jaren krijgen ze les om dat te leren, leren kijken. De Bijbel is een tool om christenen te leren kijken, om anders te gaan duiden. En daarmee is religie verwant aan de kunst. Het geeft betekenis aan dat wat we zien op een manier die veelal haaks staat op dat wat we dagelijks voorgeschoteld krijgen. Als kunstenaars kijken, zien ze allemaal iets anders. Als God, de schepper-artiest kijkt, ziet hij ook iets anders. Zondag - over het schouwspel van de wereld, de rol van de ons en de vreemde ogen die ons anders doen kijken.

Welkom, 11 uur, Kriterion: preken, dans en gedichten – kom kijken om weer eens nieuw te leren kijken!

Na afloop van de samenkomst kun je in de foyer van Kriterion meedenken over een nieuw initiatief binnen Stroom: een catechesegroep. Deze groep is bedoeld voor mensen die hun kennis van het christelijk geloof willen vergroten of verdiepen. De precieze invulling staat nog niet vast, maar daarover willen we komende zondag - geheel vrijblijvend - juist van gedachten wisselen. Martijn Horsman zal de meeting leiden.

Hemel (tergend) reikend

Vierde zondag: Hemeltergendreikend

Let op! We beginnen zondag (wegens slecht weer) om 15.00 in de Rijmstraat 115 (ipv. het park). Neem 3 voorwerpen mee, een picknick kleedje en wat hapjes. Voor drinken wordt gezorgd.

Een gemeenschap van God

Zondag  17 juni
5. Een gemeenschap van God
Eerste brief aan Korinte 3: 16-23


Een kerk is natuurlijk ook maar een club mensen, dat is overduidelijk. Een club zwakke en dwaze mensen. Mensen die elkaar niet begrijpen en zelden waar kunnen maken wat ze pretenderen. En deze mensen zijn van God. In hen laat God zien hoe hij aanwezig wil zijn in deze wereld. Of, zoals sommigen van de eerste christenen durfden te schrijven: er is niets zo mooi op deze wereld als de kerk. Is het werkelijk mogelijk dat het allebei waar is? Hoe kan een christelijke gemeenschap meer van dat ‘goddelijke’ laten zien? Want dat menselijke, ja, dat weten we nu wel…
Deze samenkomst is onderdeel van de serie 'De christelijke gemeenschap: hoe het is... en hoe het zijn kan'.


Welkom, 11.00 uur, Kriterion.

Een gemeenschap zonder leiders

Zondag 10 juni
4. Een gemeenschap zonder leiders
Eerste brief aan Korinte 3: 1-15

Politiek Nederland is de laatste weken druk op zoek naar echte leiders. Moest het Samson worden of toch Plasterk, VHB of Monica Keizer, Tofik of Jolanda? En wat zijn eigenlijk de criteria voor een goede leider? Wat maakt iemand geschikt of ongeschikt? En voor een christelijke gemeenschap geldt: hoe ziet leiderschap in de kerk er eigenlijk uit? We kennen een paar voorbeelden van geloofwaardig leiderschap, te veel gevallen van destructief leiderschap. En heel vaak lijkt elke vorm van leiderschap afwezig. De vraag is hoe leiding geven binnen een christelijke gemeenschap er uit ziet. En of dat sowieso wel nodig is.

Welkom, 11 uur, Kriterion.

Pagina 44 van 46. Eerste pagina 4243444546

Serie in december (advent)

Serie in december (advent)
Is de wereld nog te redden? 
Dictatuur, populisme en de christelijke hoop 

“2016 was een uitstekend jaar voor Poetin”, kopte het NRC onlangs. En niet alleen voor Poetin. 2016 leek het jaar van de dictators en populisten. Ze varen wel bij een wereld op drift. Veel van wat voor ons veilig en vertrouwd voelt, wordt bedreigt. Hoe reageren wij daarop? Worden we ook bang en onzeker, of juist cynisch en afstandelijk? Gaan we op zoek naar iemand die ons kan redden, een politicus misschien? Of moeten we de boel zelf zien te redden? De komende weken gaan we te rade bij een oude profeet uit Israël die ook in turbulente tijden leefde. Hij kwam met een kritisch en verrassend antwoord. Het antwoord heeft iets met God te maken en biedt een verfrissende combinatie van humor, vertrouwen en daadkracht. 

Zondag 4 december 2016 (2e zondag van advent) 
‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Zondag 11 december 2016 (3e zondag van advent)
‘Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie 
Jesaja 46,1-13 

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent) 
’Tot in de uithoeken van de wereld’. Over globalisering en redding 
Jesaja 49,1-7 

Zaterdag 24 december 2016 (Kerstnacht) 
‘Heersers stoot hij van zijn troon’. Over de religieuze revolutie 
Lucas 1


© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login