Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Samenkomst 22 juli. Seizoensafsluiting met BBQ in Westerpark


Samenkomst 22 juli - Deel 4 uit de serie 'ik geloof het allemaal wel'


Wat doe je met het geloof als je de klassieke dogma’s niet (meer) wilt of kunt geloven? Om alles dan maar op te geven is voor veel mensen toch wat teveel ‘het kind met het badwater’-achtig. Maar wat blijft er dan nog over? Als afsluiting van de serie ‘Ik geloof het allemaal wel’ gaat het om de verhalen van bekende en onbekende mensen die hun eigen geloof misschien wat twijfelend beschrijven maar er toch niet voor terugdeinzen om dat wankele geloof levensbepalend te laten zijn. Omdat rituelen daarin een belangrijke rol kunnen spelen, vieren we zondag het avondmaal: één van die ‘grote gebaren’ uit de christelijk traditie waarin je betekenis kunt vinden zonder dat je precies hoeft te benoemen wat je nu precies gelooft.

Ter afsluiting van het seizoen willen we zondag na de samenkomst, om 13:00u, gaan BBQ'en in het Westerpark. Supergezellig als iedereen daarbij aanwezig is! Neem dus je picknick-kleedje, bord en bestek en wat te eten mee en ren na de samenkomst richting Westerpark (specifieke locatie volgt in de nieuwsbrief). Op de Stroom facebookpagina is een poll waarop je kunt aangeven wat je te eten meeneemt. 


Welkom! 11 uur, Willemsstraat 39
 

Serie in december (advent)

Serie in december (advent)
Is de wereld nog te redden? 
Dictatuur, populisme en de christelijke hoop 

“2016 was een uitstekend jaar voor Poetin”, kopte het NRC onlangs. En niet alleen voor Poetin. 2016 leek het jaar van de dictators en populisten. Ze varen wel bij een wereld op drift. Veel van wat voor ons veilig en vertrouwd voelt, wordt bedreigt. Hoe reageren wij daarop? Worden we ook bang en onzeker, of juist cynisch en afstandelijk? Gaan we op zoek naar iemand die ons kan redden, een politicus misschien? Of moeten we de boel zelf zien te redden? De komende weken gaan we te rade bij een oude profeet uit Israël die ook in turbulente tijden leefde. Hij kwam met een kritisch en verrassend antwoord. Het antwoord heeft iets met God te maken en biedt een verfrissende combinatie van humor, vertrouwen en daadkracht. 

Zondag 4 december 2016 (2e zondag van advent) 
‘Zijn we bedrogen?’ Over onze redders 
Jesaja 44,9-20 

Zondag 11 december 2016 (3e zondag van advent)
‘Ik zal redding brengen’. Over Gods alternatieve economie 
Jesaja 46,1-13 

Zondag 18 december 2016 (4e zondag van advent) 
’Tot in de uithoeken van de wereld’. Over globalisering en redding 
Jesaja 49,1-7 

Zaterdag 24 december 2016 (Kerstnacht) 
‘Heersers stoot hij van zijn troon’. Over de religieuze revolutie 
Lucas 1


© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login