Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Stroom Nieuwsbrief

Een indruk krijgen van wie we zijn en wat we doen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!


Bijeenkomst zondag 19 mei 2019

Kalm an en rap een beetje

Tottenham scoort in de laatste seconden. Het wordt stil. Iedereen kijkt verward naar het…

Lees verder...

Wie we zijn

Stroom is een gemeenschap die op een vernieuwende manier vorm wil geven aan het christelijke geloof. Dit doen we door samen te komen in groter en kleiner verband, op verschillende dagen van de week (zie: wat we doen). Achter alles wat we doen, zit een gedachte.

 

Visie

Stroom wil de vrijheid van Jezus vernieuwend leven. Wij hechten daarbij  sterk aan relaties (boven structuren) integriteit (tegen manipulatie) nieuwbolligheid (boven dichtgetiktheid) en genade (in een soms genadeloze stad). Alles wat we doen proberen we creatief, ongedwongen, onderzoekend en gedurfd aan te pakken. Voor 2015 hebben we ons twee tamelijk gewaagde doelen gesteld: we willen dat alle cultureel betrokken Amsterdammers bekend zijn met Stroom en we willen toegroeien naar drie hechte gemeenschappen, verspreid over de stad.

 

Geloof

Geloof is voor ons niet een set overtuigingen en helemaal geen serie willekeurige aannames over een hogere werkelijkheid. Nee, geloven is voor ons een manier van leven, waarin we God zoeken en van onze medemensen proberen te houden. We doen dat in de christelijke traditie. Dat wil zeggen dat de persoon van Jezus en wat hij deed en zei erg belangrijk zijn. De bijbelse verhalen inspireren ons om God te zoeken en ons door hem te laten vinden. Voor ons hoort ironie en twijfel bij geloof. We laten ons graag scherp houden in onze zoektocht. Maar keren toch telkens weer terug naar de basis onder onze gemeenschap: Jezus.

 

Netwerk

We staan als Stroom niet alleen. We weten ons verbonden met de kerk wereldwijd, in al zijn prachtige en rare vormen. In Amsterdam werken we nauw samen met andere kerken, zoals de Oosterparkkerk. Veel van die kerken zijn verbonden in het partnerschap Amsterdam in Beweging.

© 2009 - 2018 Stroom Amsterdam | Login